Páginas

domingo, 3 de junio de 2012

A veda da centola sumouse este mes ás da nécora e polbo

Si hai productos nas nosas rías que destacan pola súa excelencia, a nécora, centola e polbo ocupan os primeiros postos da lista culinaria galega. Polo que respecta á nécora e o cefalópodo, non será ata principios de xullo cando se poidan puxar nas diferentes lonxas e mercados. En canto á centola acaba de entrar en veda desde o pasado 1 do presente mes e durará ata novembro nas provincia da Coruña e Pontevedra e ata decembro en Lugo (personalmente penso que é mellor decisión a dos lugueses pola baixa calidade que este marisco ofrece no mes de novembro). Falando un pouco de estadísticas, na lonxa da cidade herculina foron subastadas máis de 12 toneladas cun prezo medio de 12 euros/kilo. No cómputo global de Galicia reportaron case un millón de euros. Agás que sexan conxeladas ou foráneas, as centolas de mellor calidade (as galegas) que se poidan atopar nos principais mercados terán que agardar a apertura das fundamentais e imprescindibles vedas correspondentes. Escalonadamente poderase extraer (profesionalmente) no mes de xullo "polbo e nécora" para completar os banquetes familiares das nosas Festas do Carme, é dicir, pulpo e lavañeiras á camariñana, unha das especialidades e principais fontes de vida deste redactor.

1 comentario:

  1. Os nosos productos non teñen comparanza con outros. Son os mellores.
    Saúdos, amigo

    Antonio Puertas

    ResponderEliminar

Comenta en libertade tan só respetando as opinións dos demáis. Gracias polo teu comentario e un saúdo desde Camariñas Directo